Til leseforslag
Omslag: "Meg eier ingen" av Åsa Linderborg
Vaksne

Meg eier ingen

Åsa Linderborg

Biografisk
Bestill

Anbefaling

Ei bok om korleis det er å vakse opp i ein heim som både er full av kjærleik, men også forsømming.

Denne oppvekstforteljinga med sjølvbiografiske trekk er ei sterk forteljing om å vokse opp med ein far som er ein stålherdar, og aleinefar frå Åsa er 3 år. Sjølv om det er mengder med kjærleik, er det også alkoholisme og forsømming av dottera. Forteljinga viser også korleis forhaldet endrar seg og blir meir komplisert etter kvart som Åsa blir eldre.

Åsa tar ei doktorgrad i det svenske sosialdemokratiets historie, og boka er også ei interessant analyse av arbeidarklassen og det samfunnet som Åsa er ein del av.

Boka er godt skrevet og har eit vakkert språk.

Om boka

"Meg eier ingen" er en roman om kjærlighet til en far, om klassetilhørighet og om alkoholisme. Faren til Åsa jobber som herder på metallverket i Västerås. På balkongen deres blomstrer de fineste plantene, men alt er ikke like idyllisk innenfor husets fire vegger. Hver dag starter nemlig Åsas far med å kaste opp gårsdagens øl. Han setter av Åsa i mørket utenfor barnehagen, og der får hun vente til det åpner. Likevel elsker Åsa faren sin. Boken er en oppveksthistorie fra 1970-tallet, og har sterke selvbiografiske trekk.

Kontakt

Voss herad
Ansvarleg redaktør: Kirsten E.E. Aga
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygd med Libry Content