Til leseforslag
Omslag: "Havets kirkegård : roman" av Aslak Nore
Vaksne

Havets kirkegård

Aslak Nore

Historiske forteljingarFamilieforhold Hurtigruten Forlis 1940-tallet
Bestill

Anbefaling

Ei bok for dei som likar historie, maktspel og spenning.

Dette er ei spennande bok med godt tempo. Mysteriet om kva som skjedde under forliset av Hurtigruta gjer at ein blir dratt inn. Forteljinga følg fleire personar, og har også tilbakeblikk til tida før, under og etter forliset.

Forteljinga tek utgangspunkt i forliset av hurtigruteskipet D/S "Prinsesse Ragnhild". Skipet gjekk ned utanfor Bodø i 1940, og forfattaren har dikta vidare basert på denne faktiske hendinga.

Om boka

Åtti år etter at hurtigruteskipet D/S "Prinsesse Ragnhild" forliste utenfor Bodø, forsøker Sasha å finne ut hvorfor farmoren Vera plutselig tar livet sitt. Vera var passasjer på båten den gangen, og hun og sønnen Olav overlevde mens hundrevis av andre druknet, deriblant ektemannen hennes. Vera ble forfatter, men da hun forsøkte å skrive om det som skjedde den gangen, tok karrieren brått slutt. Noen ønsket å hindre henne i å avsløre hva som skjedde den dagen skipet gikk ned. Nå er det Sashas tur til å grave i historien. Romanen er en reise langs norskekysten i både fortid og nåtid. Den handler om romantiske og tragiske familieforhold og om maktkamp og lojalitet.

Kontakt

Voss herad
Ansvarleg redaktør: Kirsten E.E. Aga
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygd med Libry Content