Laster side
Til arrangement

Samtale, debatt og foredrag

Utsyn mot verda: Morten Strøksnes om reiselitteratur

Møt Morten A. Strøksnes i samtale om å reise, skrive og «Lumholtz' gjenferd»

Legg til i kalender
Morten Strøksnes i mørk genser med hendene i lomma
Foto: Baard Henriksen
Morten Strøksnes i mørk genser med hendene i lomma
Foto: Baard Henriksen
Morten Strøksnes i mørk genser med hendene i lomma
Foto: Baard Henriksen

Gratis - inga påmelding

Dato

tor 14. desember

Tid

18:00 - 19:00

Stad

Voss bibliotek

Gjennom heile litteraturhistoria har reiseforteljinga vore ei populær sjanger. Både innanfor skjønnlitteratur og sakprosa har reiser vore fruktbare utgangspunkt for fortelje spennande historier og gje lesaren innsyn i framande stader, samfunn og kulturar.

Morten A. Strøksnes er idéhistorikar, journalist og forfattar. Reisa er ofte eit utgangspunkt i bøkene til Strøksnes, enten han oppsøker slagmarker etter narkokrigar i Mexico, to drapsdømte nordmenn i eit kongolesisk fengsel, eller han køyrar bil gjennom Aust-Europa, Midtøsten og Nord-Norge.

Strøksnes sin nyaste bok, Lumholtz' gjenferd (2022), er ein vitskapeleg biografi om Carl Lumholtz, Noreg sin einaste tropeoppdagar. For å knyte saman hans tid og vår, reiser Strøksnes òg i fotefara til Lumholtz, til Australia, Mexico, USA og gjennom det indre av Borneo

Kvifor har Strøksnes valt reise- og reportasjesjangeren for så mange av sine bøker? Kva moglegheiter ligg i denne sjangeren? Korleis går Strøksnes fram frå planlegginga av reisa til den er festa til papiret mellom to permar? Og kva var det som fascinerte så mykje med Carl Lumholtz?

Møt Morten A. Strøksnes i samtale med Erlend Liisberg, litteraturkritikar og programansvarleg ved Voss bibliotek.

Samtalen er ein del av biblioteket si arrangementsserie "Utsyn mot verda", som tek føre seg ny norsk sakprosa som rettar blikket mot omverda. Serien er støtta av Fritt Ord.

Relatert litteratur

Kontakt

Voss herad
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygd med Libry Content