Til leseforslag
Omslag: "Svalbardnotatene : roman" av Benedicte Meyer Kroneberg
Vaksne

Svalbardnotatene

Benedicte Meyer Kroneberg

RomanarFamilieforhold
Bestill

Anbefaling

Er du fascinert av Svalbard?

Bokas hovudperson, Birgitte, som er kunstnar, reiser til Svalbard for å jobbe med ei utstilling. Ho budde der også som 13-14 åring, og det kjem etter kvart fram at noko spesielt skjedde den gongen. Samstundes som ho må takle desse urovekkande minnene, strever ho med sin eigen nære familie, mellom anna ei dement mor og ein noko spesiell far.

Vi får her ei levande og realistisk skildring frå Svalbard, vi blir betre kjend med både naturen og dyrelivet. I tillegg til ei historie med godt driv, riskikerer ein verkeleg å få økt reiselyst av å lese denne romanen.

Om boka

Birgitte tilbragte året hun fylte tretten i Longyearbyen sammen med sine foreldre. Det året skulle forandre alt. Nå har hun allikevel kommet seg videre i livet, og arbeider som Kunstner. Da hun blir invitert til Svalbard for å lage en utstilling, takker hun ja under tvil. Leserne møter storslått natur og et Svalbard midt oppi store endringer. Gradvis tvinges Birgitte til å ta et oppgjør med fortiden og finne veien videre. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Voss herad
Ansvarleg redaktør: Kirsten E.E. Aga
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygd med Libry Content