Til leseforslag
Omslag: "Berge : roman" av Jan Kjærstad
Vaksne

Berge

Jan Kjærstad

RomanOslo Terrorisme
Bestill

Anbefaling

Kva skjer med nasjonen når ein politikarfamilie blir brutalt drept?

Forteljinga om drapet på AP- politikar Storefjeld og familien er godt fortalt, i tre delar og av tre ulike stemmer. Språket og tempoet i boka endrar seg med kvar karakter, som gjer forteljinga interessant. Spørsmålet om kven som har gjort det er ope heilt til slutten.

Det er likheitstrekk mellom det nasjonale traumet i boka, og det traumet nasjonen gjekk gjennom med 22. juli. Slik blir boka ein kommentar til ei av dei større hendingane i nyare norsk historie.

Om boka

En sensommerdag i 2008 blir AP-nestor Arve Storefjeld og fire av hans familiemedlemmer funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. De har fått strupene skåret over. Alle antar at det er en terrorhandling. Journalisten Ine Wang har følt seg akterutseilt lenge. Men Storefjeld-drapene endrer alt. Tingrettsdommer Peter Malm lever et rolig og tilbaketrukket liv. Han ønsker bare å sysle med sine små personlige prosjekter, det siste han vil er å få oppmerksomhet på grunn av drapssaken. Nicolai Berge var kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter, i mange fine år. Så gjorde hun det slutt, og nå er hun død. «Berge» er en roman om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre forskjellige synsvinkler.

Kontakt

Voss herad
Ansvarleg redaktør: Kirsten E.E. Aga
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygd med Libry Content