Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss.

Vårprogram 2019

Her finn du vårprogrammet for Voss og Granvin.

Forandring frydar

I det siste har me starta ei stor ommøblering i biblioteket. Både bøkene og hyllene står litt annleis enn før. Spør oss gjerne om det er noko du lurar på.

Bokåret 2019

I år er det 500 år sidan den første norske boka blei trykt! For å feire denne historisk viktige hendinga har Nasjonalbiblioteket tatt initiativet til ei stor nasjonal markering. BOKÅRET 2019 skal markerast med 1500 arrangement i 500 bibliotek i heile landet.

Klimaprat med Espen Stueland

Denne klimapraten med Espen Stueland fann me på Deichman sine sider. Svært aktuell for oss også.

Klimaprat med Espen Stueland

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Tre kvinner i bunad, sittande i graset. Foto.

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Eit lauvtre med synlege røter. Illustrerer eit familietre. Foto

Vinterles- bingo for vaksne, på biblioteket

Bli med på Vinterles ein heilt ny lesekonkurranse. Denne gongen er det for vaksne og ungdom over 16 år. På biblioteket kan du få gode tips til bøker som passar i dei ulike rutene.