Sommarles 2017

Onsdag 31. august blir Sommarles avslutta for i år. Om du vil notere ned kva bøker du har lese i sommar, eller lese ferdig Sommarlesforteljinga, bør du gjere det i god tid før 31. august. Etter denne datoen har du ikkje lenger tilgang til å sjå bøkene du har registrert.

Etter 31. august vil du komme inn på profilen din, men berre for å skrive ut diplom. Alt anna vil vere stengt, fram til ny lesekampanje neste år. Diplomet kan skrivast ut fram til 30. september.

Viss du framleis har premiar du vil hente, må dei hentast på biblioteket før 14. september.

Sommarlesfest

Bilete av klovnen Knut

Klovnen Knut

Alle som har vore med på vår sommarles 2017, er invitert til sommarlesfest torsdag 7.september kl. 18. Vi skal ha show med Klovnen Knut og trekking av ekstrapremiar.

Sommarles er tilbake 1. juni 2018. Viss du noterer brukarnamn og passord, kan du bruke desse neste år også. Vi vil veldig gjerne vite kva du synast om Sommerles i år, og håper du tar deg tid til å svare på spørjeundersøkinga vår!

Voss bibliotek er med på den digitale lesekampanjen Sommarles. Saman med born frå over 300 andre kommunar kan alle i 1.-7.klasse, frå 1. juni, vera med på Noregs kulaste lesekampanje! I fjor deltok over 200 kommunar og 31 000 born, og kampanjen har vore ein stor suksess gjennom fleire år. Målet med kampanjen er å motivere borna til å lesa så mykje dei orkar i sommarferien.

Bilete av sommarleslogo

Sommarleslogo

Kva er Sommarles?
-Ein digital lesekampanje på nettsida sommarles.no. Borna lager seg ein profil, registrerer alt dei les i kampanjeperioden og får XP (poeng) forkvar side. Sommarles gjer det gøy å lesa!
– For born i 1.-7.klasse og varar frå 1. juni til 31. august.
– Borna får også tilgang til ei spesialskriven forteljing av forfattar Mari Moen Holsve og dei kan løysa oppgåver knytt til denne forteljinga.
– I tillegg til poeng kan borna også gjera seg fortente til digitale troféar – og sjølvsagt har me kule premiar som dei kan henta på biblioteket!

I september blir der sommarlesfest
– Årets kampanje er utvikla av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS. Sommarleslogo